Zuid-Tirol is waar je dit najaar wilt zijn

© IDM Südtirol-Alto Adige - Alex Moling

Zuid-Tirol is waar je dit najaar wilt zijn

Zuid-Tirol is waar je dit najaar wilt zijn 2560 1703 Sherida Zijderlaan

© IDM Südtirol-Alto Adige – Alex Moling

Ontdek de Italiaanse regio Zuid-Tirol in het mooiste seizoen: de herfst.

Bijzondere ervaringen in de Dolomieten
Nog voor we deze winter gaan genieten van de besneeuwde pistes, trekken we de Zuid-Tiroolse Dolomieten in voor andere activiteiten. Ga dit najaar bijvoorbeeld op de Seiser Alm van hut naar hut wandelen met overnachtingen in de bergen. Of geniet tijdens je dag in de bergen in Alta Badia in geselecteerde berghutten van speciale menu’s met ingrediënten van lokale producenten en boeren. Het wow-effect krijg je in Val Gardena, waar de bergen bij zonsondergang veranderen in gloeiend steen. En als dat nog niet genoeg is om je hernieuwde energie te geven, dan kun je ook nog een bezoek brengen aan het Latemar Massief in het Eggental. Deze eenzame berg in een uitgestrekt gebied biedt stilte en daarmee ook slechts twee rustplaatsen tijdens je hike.

Een bijzonder verhaal, een bijzondere plaats
Inmiddels kennen velen van ons het verhaal van Ötzi de ijsmummie, gevonden op de gletsjer in Zuid-Tirol. Om te ervaren hoe het voor hem geweest moet zijn om bovenop de berg te staan, is er nu een stalen panorama platform gebouwd waarvandaan je een waanzinnig uitzicht hebt. Het gloednieuwe platform, op een hoogte van 3251 meter, is bereikbaar met de kabellift vanaf Maso Corto, gevolgd door een klim van ongeveer 10 minuten op een trap.

Maak kennis met de Zuid-Tiroolse traditie Törggelen
Combineer Zuid-Tirol met de herfst en je krijgt een geweldige traditie: Törggelen. Vanaf oktober tot aan het begin van het Advent seizoen kun je deze traditie leren kennen. Na een herfst hike ben je te gast in een traditionele Buschenschank voor een proeverij van de nieuwe jonge wijnen. Daarbij eet je lokale gerechten zoals: Schlutzkrapfen, dumplings, gezouten vlees, huisgemaakte worst en zuurkool. De traditie wordt afgesloten met geroosterde kastanjes en zoete Krapfen. Kun je geen genoeg krijgen van de kastanjes? In Zuid-Tirol komen ze in dit seizoen ook terug in bier, kaasschnapsjam en in de wellness.

© IDM Südtirol-Alto Adige – Alex Filz

Over Zuid Tirol
Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl