Het is zo ver: We mogen weer naar Oostenrijk!

Het is zo ver: We mogen weer naar Oostenrijk!

Het is zo ver: We mogen weer naar Oostenrijk! 1573 1039 Merel Jamin

Goed nieuws voor iedereen die staat te popelen om zijn koffers te pakken: Oostenrijk verwelkomt weer Nederlanders. We kunnen zonder reisbeperkingen naar Oostenrijk om te genieten van de prachtige natuur en bezienswaardigheden. Tevens hoef je sinds deze week in Oostenrijk alleen nog maar een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en bij dokters en apotheken. Daarnaast mag je in de horeca met meerdere mensen uit verschillende huishoudens aan een tafel zitten.

Vakantie vieren in Innsbruck op veilige afstand

In Innsbruck gaan optimaal genieten van je vakantie en veiligheid en gezondheid goed samen. Er zijn veel activiteiten waarbij je gemakkelijk afstand kunt houden en Innsbruck op zijn best kunt ervaren. Om je een idee te geven, hebben we er een paar op een rijtje gezet.

Mountaincarts

De Mutterer mountaincarts zijn één van de topattracties van de Muttereralm, direct voor de poorten van Innsbruck. Rodelen in de zomer – op de afgesloten mountaincartbaan – kun je naar wens razendsnel, of met iets minder vaart naar het dal!

Bergisel Springschans

Vanuit de stad kun je deze moderne en dynamische springschans, tevens hét symbool van Innsbruck, goed zien. De schans is ontworpen door architect Zaha Hadid en is erg sierlijk om te zien. Je kunt een bezoek aan de schans brengen en de lift naar boven nemen voor een prachtig uitzicht. En als je van alle schoonheid trek hebben gekregen, dan kun je in restaurant ’Sky’ een hapje eten op 250 meter hoogte.

Welcome card

Deze zomer kun je gebruik maken van de Welcome card. Met deze kaart krijg je korting op activiteiten in regio Innsbruck en toegang tot al het openbaar vervoer.  Bij twee nachten ontvang je de Welcome Card. Vanaf drie nachten verblijfsduur in de regio Innsbruck krijg je de Welcome Card plus. Deze omvat meer inbegrepen diensten dan de basisversie. Tegen betaling is het mogelijk om voor de Welcome Card Unlimited te kiezen. Deze geldt dan additioneel als entreekaart voor enkele topattracties in Tirol, tot over de grenzen van de regio Innsbruck.

Innsbruck card

De Innsbruck Card geldt voor de musea en bezienswaardigheden in Innsbruck. Met deze pas betaal je één prijs en krijg je toegang tot highlights als de stadstoren, de Alpenzoo en de Swarovski kristalwereld. Ben je maar kort in Innsbruck? Kies dan voor de Innsbruck card light. Deze kaart is 24 uur geldig en heeft een lagere prijs dan de normale variant. 

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo’n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen – iconen van de stad – en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.