Yes, we mogen weer naar Zuid-Tirol!

© Zuid-Tirol/Benjamin Pfitscher

Yes, we mogen weer naar Zuid-Tirol!

Yes, we mogen weer naar Zuid-Tirol! 1920 1279 Merel Jamin

© Zuid-Tirol/Benjamin Pfitscher

Het openbare leven in het Italiaanse Zuid-Tirol is hervat. Net zoals hier in Nederland zijn er maatregelen getroffen om de gezondheid van inwoners én bezoekers te waarborgen.

Overal geldt een afstandsregel van minimaal 1 meter. Daarbij is het verplicht om mondmaskers te dragen in ruimten waar deze afstand niet gehouden kan worden. Het openbaar vervoer rijdt weer volgens normale dienstregeling. Winkels en restaurants die aan de verplichte veiligheidsvoorschriften voldoen zijn weer geopend. Ook zijn accommodaties weer geopend, zij zijn erg blij om weer gasten te verwelkomen en hebben ook speciale veiligheidsmaatregelen getroffen.

Maatregelen accommodaties

Elk hotel besteedt extra aandacht aan hygiëne en schoonmaak van de kamers en faciliteiten.
Ook zijn er hotels die hun annuleringsvoorwaarden hebben aangepast, zoals de Belvita hotels. Bij hotels van deze keten kun je kosteloos je vakantie verplaatsen of annuleren als er nieuwe reisrestricties worden ingevoerd vanuit Nederland of in Zuid-Tirol.

Daarnaast bieden veel hotels ook de mogelijkheid om voor aankomst in te checken, zodat gasten alleen maar hun sleutel hoeven op te halen bij de receptie. Zo heeft hotel Quelle een digitale conciërge geïntroduceerd die deze mogelijkheid verzorgt.

Veel hotels hebben hun roomservice uitgebreid en bieden de mogelijkheid om zowel ontbijt als diner op de kamer te laten brengen. Het Miramonti Boutique Hotel heeft het roomservice menu speciaal uitgebreid om gasten op hun kamer extra in de watten te leggen. Tot slot worden medewerkers regelmatig getest. Beperk je liever het contact met anderen zo veel mogelijk? Kies dan voor een privé verblijf in één van de vele chalets. Ook dezen worden extra grondig schoongemaakt.

Corona-proof activiteiten

Daarnaast zijn er ook verschillende initiatieven in het leven geroepen door hotels om op een veilige manier het meeste uit je vakantie te halen. Zo kun je na of tijdens je hike genieten van een picknick met Zuid-Tiroolse lekkernijen. Deze haal je, inclusief kleedje, op bij één van de elf deelnemende restaurants. Ben je op zoek naar een extra luxe culinaire beleving? Ga dan voor een picknick  klaargemaakt door Michelin-chef Chris Oberhammer.